Şiiri Tarif Etmek


Şiir; Sevgi ve duygu seli, bir hitap şeklidir. Yanık br türküdür. Bir şarkı, bir ağıt, mersiyedir şiir… Bitip tükenmeyen bir hasret, bir özem bir vuslattır, nedamettir, sımsıcak bir tebessümdür.

Şiir; Duygu, aşk, tahayyül bulutlarından… yanmış, bitap, kıraç gönüllere dökülen serin yağmurdur. Maneviyata hasret kalplerin, Yaradan’a yakarışıdır. Derin denizlere, okyanuslara ulaşan, rengarenk erguvanlar arasından akıp giden alımlı tertemiz  bir  nehirdir.

Sevgiliye sunulan en nadide hediye, zarif bir çiçek demetidir şiir…Gülistandaki sevgili’nin kalbine giden, gönül bahçesinin en güzide çiçekleriyle bezenmiş, kıvrım kıvrım yoldaki uzun bir yürüyüştür… Yağmurdan sonraki rengarenk gökkuşağı, mis kokulu topraktır şiir…

Masmavi, engin deryalara hoş bir dalış… Hüzünlü bir sonbahar şarkısı, ağaçlardan düşen öbek öbek toplanan sarı ve kızıl yapraklardır.

Şiir; Gün batımında martı çığlıkları arasında, beyaz boğaz yalısından karşı kıyılara bakarken, eski hatıraların yeniden canlanıp, gözlerden denize düşen iki damla gözyaşıdır. Bülbülün güle sevdası, Kerem’in Aslı’ya; Tahir’in Zühre’ye; Leylâ’nın Mecnun’a derinden yanışıdır.

Şiir; Gurbetten Sıla’ya yazılan buram buram sessiz hasret türküsüdür. Bir sabır biçimi, tükenmez umudun bir ifadesi, hayal aleminde hoş bir gezintidir. Kaynağı, Gönüldağı olan ve sevgi gölüne dökülen saf ve coşkun bir çağlayandır.

İnsan ruhunu anlayabilme, onun duygularına tercüman olma, güzeli, güzellikleri göstermektir.Kalplere ekilen sevgi tohumları, sevgiyle açan bahar tomurcuklarıdır.Derin bir hoşgörü, ömyargısız pozitif bir gözle bakabilmektir dünyaya…

Uçsuz bucaksız sıradağlarda ki karların, sıcacık, güleryüzlü bir lodos tarafından erimesidir şiir…

Şiir; bir tutku, bir yaşama sevinci, yeni filizlenmiş bir umut, gönülde ki ateş deryasıdır… Şiir, yaşanmış bir hayat bir yaşam sanatı’ dır.

Yaşamınızın her anı şiirler gibi akıcı ve güzel olsun…

abdulkadir özcan                                                               


Yorum Gönder

Yorum Kuralları:

1- Yaptığınız yorumun hakaret içermemesine dikkat ediniz.

2- Yayınlanacak yorumlarınızın yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.

3- Yazım ve dilbigisi kurallarına dikkat ediniz.

4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, yorumunuz yayınlanmayabilir.