Sen


Göç yolunu yitirmiş kuşlar gibi aynı solgun resme bakıyoruz, kirlenmiş nazarlarımızla. Ve sen ayrılık ipini boynuma geçirdiğinden beri; eksilmiyor saatleri kocaman oldu geceler. Ey gönlümün sağır sultanı, hiçlere karışmadan gel. Sevdamı yele fısıldamadan gel. Gel ki gönlümün gözü açılsın. Gel ki perdesini kapadığım dünyam aydınlığa bulaşsın. 


Yüreğimi cam kırıklarıyla süslediğinden beri, yüzümdeki çizgilerin derinliğinin artığını farkettim. Kırılganlığım, bakışlarımdaki çaresizliği yine tokat gibi çarptı gönlüme. Sessizliğe yanlızlığıma gömülüyorum. 

ACI!
“Her sözünün tanımı olmalıydı.”

Kış uykusuna yatmış biçaresiz sevdam daha niye acılara gark olup uykusunu bölmek istemeyecekti. Hangi yollarla ayaklarımı buluşturduysam, adımlarım hep ıslak. Hangi bakışı yüreğimden bir ses kabul ettiysem, hep yarım kalıyorum.

Zamansızlıkla harmanladığım yüreğim bir nokta arasa kendini kilitleyecek; çığın ezip geçtiği bir patika olur umutlarım. Avuçlarımda okşama hazzı hissetsem, dokunduğum saçların hep günleri sayılı. Hangi sevdiğimin ismini cam buğusuna yazdıysam  hep yitirişim yetişti. Hangi yaşlının elini öpüp helallik istediysem, hasret bağları çoktan kördüğüm olmuştu bile. Günün her hangi bir saatinde, duyduğum merhaba’yı canımdan bir parça bildiysem; değil bir fidan dikmek, sürgünler dahi hayata küsüverdi.

Yalnız kalışımın ilk demlerinde içsel konuşmalarımın düşsel tanığı oldum. Gençlik rüzgârlarında bende olup savrulmaktı yaşlı hayal bulutumun emeli. İltimas bahçesinde, iltimas göremeyenlerdik.

Ben ki seni sevdiğimi bir tek senden gizledim. Yağmur yağardı. İçimdeydi aşkın. Geçen günlerin sarhoşluğuyla ağırlaşırdı habire sensiz çilekeş benliğim. Sen vefasız uzakların kucağında, ben dert hanemde yalnızlığa gebe.

Yoğrulurdu gecem, yoğrulurdum derdinle. Kör düğümlerle sarmaş dolaş olmuştur, çakışmıştır yolumuz. Yüreğim midye kabukları, incisi sen. Ben papatya; sevdiğimi anlaman için kolundan kanadından geçmiş, falı bakılan ben. Ben sağır dilsiz bir kuyu; çıkrığım, kovam, can suyum “SEN”.

emine göl yılmaz


11 yorum:

  1. güzel yazı...hoşgeldiniz:))

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Handan hanım beğenmenize sevindim.
    hoş buldum :)

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun.. Çok beğendim, elinize yüreğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Nural'cığım çok sağol canım.
    Güzel düşüncelerini benimle paylaştığın için

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir yazı olmuş tebrikler

    YanıtlaSil
  6. çook güzel olmuş,yüreğinize sağlık.....

    YanıtlaSil
  7. eminecim oncelıkle hayırlı olsun.sonrada elıne saglık süper bi yazı olmuş yazılarını okumayada devam edecegımmm senı kocaman opuyorummm ayrıcada yazılarının devamını beklerız..

    YanıtlaSil
  8. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN DEVAMI GELİR İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  9. eminecim, yazılarının hepsi çok güzel.başarılarının devamını dilerim.geleceğin büyük yazarlarından olman dileğiyle.sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları:

1- Yaptığınız yorumun hakaret içermemesine dikkat ediniz.

2- Yayınlanacak yorumlarınızın yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.

3- Yazım ve dilbigisi kurallarına dikkat ediniz.

4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, yorumunuz yayınlanmayabilir.